Hanna's taarten

voor al uw taarten en cupcakes

Jolet de Wit-Smits wint taartenbakwedstrijd in Veen

VEEN • De bakwedstrijd Heel Altena en Bommelerwaard Bakt van Electro World/Reddy Keukens in Veen kende afgelopen zaterdag (30 september 2017 red.) een spannende finale.

Uiteindelijk ging Jolet de Wit-Smits uit Poederoijen er met de eerste prijs, een keukenmachine, vandoor. Noa van Rijswijk uit Babyloniënbroek pakte de tweede prijs (een blender) en de derde plaats, goed voor een smoothiemaker, ging naar Marieke Timmermans uit Veen.

Spannend


Dennis van Roosmalen, eigenaar van Electro World en Reddy Keukens in Veen, kijkt terug op een zeer geslaagde tweede editie van de bakwedstrijd. "Het was een gezellige drukke middag", vertelt hij. "Ik heb met diverse taartenbakkers gesproken en ze vonden het spannend wat de jury uiteindelijk van hun taart zou vinden. De creaties waren van een hoog niveau. Het duurde dan ook meer dan twee uur om alle taarten te beoordelen."

De jury bestond ui Hanna Vos-Donker uit Veen, de winnares van vorig jaar, en Rien van Boven van Bakkerij Van Ballegooijen in Veen. Alle deelnemers hebben een beoordelingspapier meegekregen, waarop ze konden lezen hoe de taarten beoordeeld waren en zo konden lezen of er nog iets te verbeteren valt.

Kookboek
Alle deelnemers hebben een prachtig kookboek gekregen als waardering voor het meedoen. "Want er is veel tijd besteed om een mooie taart te maken door de deelnemers", benadrukt Van Roosmalen. Naast de prijsuitreiking werd zaterdag ook bekend gemaakt hoeveel geld de wedstrijd heeft opgebracht voor het goede doel: de stichting Brood voor Weeskinderen in Burundi.

Daarvoor werden de taarten geveild op Facebook. Uiteindelijk kon een bedrag van meer dan 350 euro overhandigd worden aan Hans van Ballegooijen. 
Op 11 juni 2016 eerste geworden bij 'Heel Altena en Bommel bakt'! Wat een mooie ervaring!

In de jury zat o.a. bakker Christiaan vd Vegt van bakkerij Verba